Kaski Mustasavu voitti hopeaa Eurpoen Beer Star-kilpalussa

Kaski Mustasavu voitti hopeaa Eurpoen Beer Star-kilpalussa

European Beer Star 2023 -kilpailu on etsinyt maailman parhaita oluita vuosittain jo 20 vuoden ajan. Tänä vuonna Takatalo & Tompurin KASKI Mustasavu on kirkkaimpien menestyjien joukossa. Olut palkittiin hopealla European Beer Star 2023-palkintoseremoniassa 29.11. Nürnbergissä.

Kansainvälinen 150-henkinen asiantuntijaraati, johon kuuluu panimomestareita, alan medioiden edustajia, olutsommeliereja ja muita olutasiantuntijoita, maistoi oluet ja arvioi niiden laadun 14. ja 15.9.

”European Beer Star -kilpailun -tuomarit arvioivat kilpailuun osallistuneet oluet puhtaasti aistinvaraisilla kriteereillä. KASKI Mustasavu vakuutti asiantuntijaraadin ulkonäön, aromin ja maun osalta. Olemme erittäin iloisia menestyksestämme tässä arvostetussa ja kovatasoisessa kilpailussa”, kertoo Takatalo & Tompuri Oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

Kisassa oli mukana yhteensä 2356 olutta 74 eri luokassa. Oluet maistettiin anonyymissaprosessissa. Vain kolme parasta olutta kussakin luokassa palkittiin kullalla, hopealla ja pronssilla.

European Beer Star on merkki siitä, että oluen laatu ei ole riippuvainen panimon koosta.

”Kilpailu on avoin kaikille: meillä on osallistujia tunnetuista, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti toimivista suurpanimoista, mutta myös erikoispanimoista, jotka tuottavat olutta vain omiin panimoravintoloihinsa. Kaikenkokoiset panimot ovat mukanakilpailussa. Se on myös kilpailun vahvuus, että eri panimot kilpailevat samalla tasolla”, sanoo Stefan Stang, tapahtuman järjestäjän Private Brauereien Bayern e.V:ntoimitusjohtaja.

European Beer Star 2023 -palkintogaala pidettiin tunnelmallisessa tilaisuudessa 29.11.BrauBeviale-messujen aikana Nürnbergissä, Saksassa.

”Menestys arvostetussa ja perinteikkäässä European Beer Star -olutkilpailussa kasvattaa tunnettavuuttamme myös kansainvälisessä panimoteollisuudessa. KASKI Mustasavu on voittanut tänä vuonna jo kolme mitalia. Tämä neljäs mitali kyseiselle oluelle on vahvistus omistautuneen panimotiimimme poikkeuksellisesta työstä ja osaamisesta”, Suur-Uski iloitsee.

Tietoa European Beer Star 2023 -kilpailusta

European Beer Star 2023 -kilpailu on järjestetty Private Brauereien Bayern e.V.:n toimesta vuodesta 2004 lähtien ja se on jo pitkään ollut yksi maailman tärkeimmistä olutkilpailuista. European Beer Star palkitsee oluet, jotka ovat korkealaatuisia, aitoja ja täynnä luonnetta. Suurin osa kisan oluttyyleistä on peräisin Euroopasta. Kisaan voivat osallistua kaikki panimot maailmanlaajuisesti.

Lisätietoa:
Takatalo & Tompuri
Mikko Suur-Uski
Toimitusjohtaja, oluentekijä
Puh. 040 162 6562, mikko [ä] takatalotompuri.com

European Beer Star
Benedikt Meier
Private Brauereien Bayern e.V.
Thomas-Wimmer-Ring 9
80539 München, Germany
Tel.: +49 89 29 09 56 0, meier [ä] private-brauereien-bayern.de

 

 

Kaski Mustakaura on Suomen paras olut

Kaski Mustakaura on Suomen paras olut

Takatalo & Tompuri Breweryn oluet menestyivät Suomen Paras Olut -kilpailussa. KASKI Mustakaura valittiin Suomen parhaaksi olueksi ja KASKI Mustasavu valittiin Suomen parhaaksi savuolueksi.

”Kutsuva vaahto ja ulkonäkö. Tuoksussa on lievää paahteisuutta ja monimutkaisia kahvin sävyjä. Suun täydeltä makuja, silti helposti juotavissa. Täydellinen kumppani hirvipadalle ja gouda-juustolle. ”Nämä olivat finaalituomariston kommentit Suomen parhaaksi olueksi valitusta KASKI Mustakaurasta.

”Tässä on vuorokauden verran oltu sellaisessa tunteiden vuoristoradassa. Ihan uskomatonta että tällaisen kunnian saa vastaanottaa jo toisena vuonna peräjälkeen. Suomen Paras Olut -kisaan osallistuneet oluet olivat kaikki erittäin korkeatasoisia. Palkinto kertoo meille, että olemme onnistuneet tekemään olutta, jolla on ainutlaatuinen ja edukseen erottuva makuprofiili”, kertoilee Takatalo & Tompurin isäntä ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

Suomen Paras Olut -kilpailu on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, johon voivat osallistua sekä isot että pienet panimot. Kilpailun tuomarointi järjestettiin kesäkuun alussa Perho Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä ja tulokset julkistettiin Viking Linen Suomen Paras Olut -risteilyllä 8.9. Tänä vuonna mukana oli noin 450 olutta. Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä kuluttajamyynnissä.

Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana noin 450 erilaista olutta 53 panimolta. Kilpailusarjoja oli 15 ja eniten osallistujia tänä vuonna oli vaalea lager-, hapanolut ja IPA-sarjoissa.

Takatalo & Tompurin oluet ovat voittaneet palkintoja myös aikaisemmin. Mustakaura valittiin vuonna 2020 samaisessa kilpailussa Suomen parhaaksi tummaksi lageriksi ja keväällä 2023 markkinoille tullut Mustasavu on voittanut tänä vuonna jo kaksi kansainvälistä mitalia. KASKI Savubock valittiin vuonna 2022 Suomen parhaaksi olueksi.

 

 

Lisätiedot:

 

Tietoa kilpailusta: www.suomenparasolut.fi

 

Mikko Suur-Uski

Toimitusjohtaja, oluentekijä

Puhelin: 040 1626562, mikko@takatalotompuri.com

 

Takatalo & Tompuri Breweryn KASKI Savubock on Suomen Paras Olut 2022

Takatalo & Tompuri Breweryn KASKI Savubock on Suomen Paras Olut 2022

Takatalo & Tompuri Breweryn oluet menestyivät kotimaassa järjestetyssä Suomen Paras Olut – kilpailussa. KASKI Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi ja KASKI Mustakaura sijoittui omassa sarjassaan kolmen parhaan joukkoon.

Suomen Paras Olut – kilpailu on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot. Tänä vuonna mukana oli 420 olutta, mikä on ennätysmäärä. Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä myynnissä.

-Tällaisesta kunniasta pääsee varmaan nauttimaan kerran oluentekijän uransa aikana. Ihan käsittämättömän upea tunne ja suuri kunnia, että KASKI Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi. Osallistujien suuri määrä kertoo aktiivisesta kotimaisesta panimokulttuurista, joka kannustaa kaikkia alan toimijoita tuotekehityksessä. Kuluttajille tämä näyttäytyy monipuolisena ja korkeatasoisena valikoimana kauppojen hyllyllä, mistä olen erittäin iloinen, fiilistelee Takatalo ja Tompuri Oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

KASKI Savubockissa käytetyt maltaat viljellään Takatalon tilalla. Lisäksi oluessa käytettäviä maltaita savustetaan itse 34-tunnin ajan. Savupuina toimivat tervaleppä sekä kataja. Menestystä on tullut aikaisemminkin kyseiselle oluelle. Vuonna 2020 se voitti hopeaa European Beer Star kilpailussa Saksassa, joka on yksi arvostetuimmista olutkilpailuista.

Suomen Paras olut – kilpailun tumma lager -sarjassa kisasi myös KASKI Mustakaura, joka sijoittui finaalissa kolmeen parhaan joukkoon.

Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana yli 420 erilaista olutta 52 panimolta.

Lisätiedot:

Mikko Suur-Uski
Toimitusjohtaja, oluentekijä
Puhelin: 040 1626562
email: mikko [ä] takatalotompuri.com