Kaski Mustasavu voitti hopeaa Eurpoen Beer Star-kilpalussa

Kaski Mustasavu voitti hopeaa Eurpoen Beer Star-kilpalussa

European Beer Star 2023 -kilpailu on etsinyt maailman parhaita oluita vuosittain jo 20 vuoden ajan. Tänä vuonna Takatalo & Tompurin KASKI Mustasavu on kirkkaimpien menestyjien joukossa. Olut palkittiin hopealla European Beer Star 2023-palkintoseremoniassa 29.11. Nürnbergissä.

Kansainvälinen 150-henkinen asiantuntijaraati, johon kuuluu panimomestareita, alan medioiden edustajia, olutsommeliereja ja muita olutasiantuntijoita, maistoi oluet ja arvioi niiden laadun 14. ja 15.9.

”European Beer Star -kilpailun -tuomarit arvioivat kilpailuun osallistuneet oluet puhtaasti aistinvaraisilla kriteereillä. KASKI Mustasavu vakuutti asiantuntijaraadin ulkonäön, aromin ja maun osalta. Olemme erittäin iloisia menestyksestämme tässä arvostetussa ja kovatasoisessa kilpailussa”, kertoo Takatalo & Tompuri Oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

Kisassa oli mukana yhteensä 2356 olutta 74 eri luokassa. Oluet maistettiin anonyymissaprosessissa. Vain kolme parasta olutta kussakin luokassa palkittiin kullalla, hopealla ja pronssilla.

European Beer Star on merkki siitä, että oluen laatu ei ole riippuvainen panimon koosta.

”Kilpailu on avoin kaikille: meillä on osallistujia tunnetuista, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti toimivista suurpanimoista, mutta myös erikoispanimoista, jotka tuottavat olutta vain omiin panimoravintoloihinsa. Kaikenkokoiset panimot ovat mukanakilpailussa. Se on myös kilpailun vahvuus, että eri panimot kilpailevat samalla tasolla”, sanoo Stefan Stang, tapahtuman järjestäjän Private Brauereien Bayern e.V:ntoimitusjohtaja.

European Beer Star 2023 -palkintogaala pidettiin tunnelmallisessa tilaisuudessa 29.11.BrauBeviale-messujen aikana Nürnbergissä, Saksassa.

”Menestys arvostetussa ja perinteikkäässä European Beer Star -olutkilpailussa kasvattaa tunnettavuuttamme myös kansainvälisessä panimoteollisuudessa. KASKI Mustasavu on voittanut tänä vuonna jo kolme mitalia. Tämä neljäs mitali kyseiselle oluelle on vahvistus omistautuneen panimotiimimme poikkeuksellisesta työstä ja osaamisesta”, Suur-Uski iloitsee.

Tietoa European Beer Star 2023 -kilpailusta

European Beer Star 2023 -kilpailu on järjestetty Private Brauereien Bayern e.V.:n toimesta vuodesta 2004 lähtien ja se on jo pitkään ollut yksi maailman tärkeimmistä olutkilpailuista. European Beer Star palkitsee oluet, jotka ovat korkealaatuisia, aitoja ja täynnä luonnetta. Suurin osa kisan oluttyyleistä on peräisin Euroopasta. Kisaan voivat osallistua kaikki panimot maailmanlaajuisesti.

Lisätietoa:
Takatalo & Tompuri
Mikko Suur-Uski
Toimitusjohtaja, oluentekijä
Puh. 040 162 6562, mikko [ä] takatalotompuri.com

European Beer Star
Benedikt Meier
Private Brauereien Bayern e.V.
Thomas-Wimmer-Ring 9
80539 München, Germany
Tel.: +49 89 29 09 56 0, meier [ä] private-brauereien-bayern.de