Takatalo & Tompuri Breweryn oluet menestyivät Suomen Paras Olut -kilpailussa. KASKI Mustakaura valittiin Suomen parhaaksi olueksi ja KASKI Mustasavu valittiin Suomen parhaaksi savuolueksi.

”Kutsuva vaahto ja ulkonäkö. Tuoksussa on lievää paahteisuutta ja monimutkaisia kahvin sävyjä. Suun täydeltä makuja, silti helposti juotavissa. Täydellinen kumppani hirvipadalle ja gouda-juustolle. ”Nämä olivat finaalituomariston kommentit Suomen parhaaksi olueksi valitusta KASKI Mustakaurasta.

”Tässä on vuorokauden verran oltu sellaisessa tunteiden vuoristoradassa. Ihan uskomatonta että tällaisen kunnian saa vastaanottaa jo toisena vuonna peräjälkeen. Suomen Paras Olut -kisaan osallistuneet oluet olivat kaikki erittäin korkeatasoisia. Palkinto kertoo meille, että olemme onnistuneet tekemään olutta, jolla on ainutlaatuinen ja edukseen erottuva makuprofiili”, kertoilee Takatalo & Tompurin isäntä ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

Suomen Paras Olut -kilpailu on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, johon voivat osallistua sekä isot että pienet panimot. Kilpailun tuomarointi järjestettiin kesäkuun alussa Perho Liiketalousopiston tiloissa Helsingissä ja tulokset julkistettiin Viking Linen Suomen Paras Olut -risteilyllä 8.9. Tänä vuonna mukana oli noin 450 olutta. Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä kuluttajamyynnissä.

Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana noin 450 erilaista olutta 53 panimolta. Kilpailusarjoja oli 15 ja eniten osallistujia tänä vuonna oli vaalea lager-, hapanolut ja IPA-sarjoissa.

Takatalo & Tompurin oluet ovat voittaneet palkintoja myös aikaisemmin. Mustakaura valittiin vuonna 2020 samaisessa kilpailussa Suomen parhaaksi tummaksi lageriksi ja keväällä 2023 markkinoille tullut Mustasavu on voittanut tänä vuonna jo kaksi kansainvälistä mitalia. KASKI Savubock valittiin vuonna 2022 Suomen parhaaksi olueksi.

 

 

Lisätiedot:

 

Tietoa kilpailusta: www.suomenparasolut.fi

 

Mikko Suur-Uski

Toimitusjohtaja, oluentekijä

Puhelin: 040 1626562, mikko@takatalotompuri.com