Takatalo & Tompuri Breweryn oluet menestyivät kotimaassa järjestetyssä Suomen Paras Olut – kilpailussa. KASKI Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi ja KASKI Mustakaura sijoittui omassa sarjassaan kolmen parhaan joukkoon.

Suomen Paras Olut – kilpailu on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot. Tänä vuonna mukana oli 420 olutta, mikä on ennätysmäärä. Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä myynnissä.

-Tällaisesta kunniasta pääsee varmaan nauttimaan kerran oluentekijän uransa aikana. Ihan käsittämättömän upea tunne ja suuri kunnia, että KASKI Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi. Osallistujien suuri määrä kertoo aktiivisesta kotimaisesta panimokulttuurista, joka kannustaa kaikkia alan toimijoita tuotekehityksessä. Kuluttajille tämä näyttäytyy monipuolisena ja korkeatasoisena valikoimana kauppojen hyllyllä, mistä olen erittäin iloinen, fiilistelee Takatalo ja Tompuri Oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

KASKI Savubockissa käytetyt maltaat viljellään Takatalon tilalla. Lisäksi oluessa käytettäviä maltaita savustetaan itse 34-tunnin ajan. Savupuina toimivat tervaleppä sekä kataja. Menestystä on tullut aikaisemminkin kyseiselle oluelle. Vuonna 2020 se voitti hopeaa European Beer Star kilpailussa Saksassa, joka on yksi arvostetuimmista olutkilpailuista.

Suomen Paras olut – kilpailun tumma lager -sarjassa kisasi myös KASKI Mustakaura, joka sijoittui finaalissa kolmeen parhaan joukkoon.

Olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluenkuluttajista koostuva raati arvioi kilpailuun lähetetyt oluet sokkomaisteluina kukin sarja kerrallaan. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana yli 420 erilaista olutta 52 panimolta.